Zorgeloos koken

‘Kokend water, direct uit de kraan. Is dat wel veilig?’ Het is de vraag die ons het meest gesteld wordt bij Quooker. Ons antwoord: een Quooker is de meest veilige keuze voor ieder huishouden. 

De niet-massieve kokendwaterstraal

Vanwege de beveiligde bedieningsknop en de gloeiende lichtring ligt het niet voor de hand, maar stel dat u uw handen onder de kokendwaterstraal houdt. Dan zal u uw handen hebben teruggetrokken nog voordat u zich echt verbrandt. Dat komt omdat de kokenwaterstraal weliswaar heet, maar niet massief is. Hij bestaat uit druppeltjes. Dat is een groot verschil met de massieve plens water die u over zich heen krijgt als de waterkoker omvalt. Deze kan in één klap ernstige brandwonden veroorzaken.

De kindveilige bedieningsknop

Dankzij een uitgekiend beveiligingssysteem geeft een Quooker nooit zomaar kokend water. U moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Pas daarna stroomt het kokende water uit de kraan. Dit systeem is uitgebreid getest. Door de tegennatuurlijke druk-draai-beweging is de kans om de kokendwaterkraan ‘per ongeluk’ open te draaien zeer klein. Jonge, onderzoekende kinderen zijn op deze manier beschermd. Bovendien heeft de knop een lichtring die bij het tappen gaat gloeien om de gebruiker te waarschuwen: pas op, ik geef kokend water!

Een geïsoleerde kraanuitloop

Bij alle modellen is de uitloop goed geïsoleerd, waardoor u zich na het tappen van kokend water niet aan de Quooker zelf kunt branden. Ook is er in de kraan een aparte aanvoer van het warme en koude water. Kokend water wordt aangevoerd via een andere slang. 

Een Quooker valt niet om

Een Quooker staat vast op het aanrechtblad. Hij kan niet omvallen. Een waterkoker kan dat wel, net als een pan water die op het vuur staat. Die twee veroorzaken verreweg de meeste ongelukken met kokend water. Bijvoorbeeld doordat jonge kinderen het loshangende snoer van de waterkoker beetpakken en het water over zich heen trekken. Of doordat u een pan water aan de kook brengt die van het vuur gestoten wordt. Dergelijke ongelukjes zijn met een Quooker in huis simpelweg onmogelijk.