Energie

Moet ik mijn Quooker-systeem uitzetten als ik op vakantie ga?

Het is voordeliger om het Quooker-reservoir en CUBE uit te zetten als u langer dan twee weken op vakantie gaat. U bespaart hiermee ongeveer 10W per dag. Tijdens een langere vakantie heeft het water enige tijd stilgestaan in uw woning. Stilstaand water beïnvloedt de kwaliteit van het drinkwater.

Als u bij terugkomst de Quooker weer aan zet, adviseren wij om de kraan en het reservoir door te laten stromen om het systeem te ontluchten. Zet een minuut lang de kokendwaterstraal aan tegelijkertijd met wat koud mengwater via de hendel, om het reservoir goed door te spoelen. Door deze handeling zal het reservoir zich vervolgens opnieuw vullen met vers water.

Na 20 minuten is uw Quooker weer klaar voor gebruik.

Wat is het energieverbruik van mijn Quooker-systeem?

Het standby verbruik van een Quooker kokendwaterreservoir is 10W per dag. Dit is nog minder dan bijvoorbeeld het stand-by verbruik van een televisie of Wifi-router.

De COMBI-reservoirs zijn producten die naast kokend water ook warm water leveren. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding en een warmtegenerator. Doordat de COMBI-reservoirs aan deze eisen voldoen vallen ze in de categorie “boilers” en is het verplicht om ze te labelen. Het PRO3-reservoir levert alleen kokend water. De EU heeft geen energielabel richtlijn opgesteld voor kokendwaterreservoirs en dus kan het PRO3-reservoir niet van een label worden voorzien. Dit reservoir is net zo zuinig als een COMBI-reservoir. De COMBI-reservoirs beschikken over energielabel A in de categorie XXS.

Meer informatie over het energieverbruik van een Quooker-systeem vindt u hier

Hoeveel water en energie bespaart een Quooker-systeem?

Hoeveel water en energie u bespaart met een Quooker-systeem verschilt per situatie en huishouden. Met behulp van onze bespaarcheck krijgt u direct een indicatie wat uw huishouden verbruikt en wat u met een Quooker-systeem kunt besparen.