3kG CO2 cylinder BENELUX

Wat houdt de ADR wet- en regelgeving in?

De CO₂-cilinders moeten altijd rechtop worden aangesloten en in een geventileerde ruimte worden gebruikt. Voor professioneel gebruik mag deze CO₂-cilinder niet worden opgesteld in een ruimte < 50 m³ (± 20 m²). Bij gebruik in een kleine ruimte wordt het gebruik van een kooldioxidemeter aanbevolen. De lege CO2 cilinders kunnen retour worden gegeven aan de transporteur bij een bestelling van nieuwe cilinders. Dit geeft u aan tijdens het bestelproces. De lege cilinders kunnen enkel meegegeven worden in de originele verpakking, zorg daarom dat de doos bewaard blijft.

Hoe ziet het retourproces van de grote CO2 cilinder er uit?

De grote CO2 cilinders kunnen enkel retour worden gegeven indien dit van tevoren is aangegeven tijdens de order voor nieuwe cilinder. Daarnaast is het belangrijk dat de grote cilinder in de originele doos wordt geretourneerd. Indien er te lang gewacht wordt met het aangeven van retouren, ontvangt u een e-mail met een herinnering om uw retouren aan te melden bij een volgende order.

Hoe kan ik de grote CO2 cilinders het beste opslaan?

De grote CO2 cilinder mag enkel binnen worden opgeslagen. De cilinders moeten ten alle tijden rechtop staan, en per 20M2 mag 1 cilinder opgeslagen worden ivm ADR wet- en regelgeving. Dit betekent dat in een ruimte van 40M2 2 cilinders naast elkaar mogen worden opgeslagen. 

Wie zorgt er voor het transport van mijn grote CO2 cilinder?

Het bedrijf dat zorgt voor opslag en tranpsort van de grote CO2 cilinder is HST Transmission.

In welke landen kan de grote CO2 cilinder worden gebruikt?

Momenteel ondersteunen we dit product in Nederland, Belgie, Duitsland en Luxemburg. Vanwege de ADR wet- en regelgeving die op dit product geldt, werken we met een speciale transporteur, die momenteel enkel in deze landen voor ons kan leveren. 

Kan ik de lege grote CO2 cilinders terugsturen met de pakket post?

Een lege grote CO2 cilinder valt nog steeds onder de ADR wet- en regelgeving en moet dus ook met speciaal transport worden opgehaald. Deze kan dus niet met de post worden geretourneerd. Bij het indienen van een nieuwe order in de webshop, kan aangegeven worden hoe veel cilinders er retour gegeven dienen te worden. 

Wat als ik de doos niet meer heb om mijn cilinders retour in te geven?

Bij het aangeven van het aantal retouren, tijdens een order in de webshop, wordt ook gevraagd of u de dozen voor retourneren nog in uw bezit heeft. Zo niet dan kan u in deze stap aangeven hoe veel dozen u nodig heeft, en deze worden thuisgestuurd. 

Op welke CUBE kan ik de grote CO2 cilinder gebruiken?

De aansluiting van de CO2 flessen is op elke CUBE hetzelfde, deze is dus op elkle CUBE te gebruiken. 

Hoe wissel ik van kleine naar grote cilinders?

Een instructievideo hiervan is te vinden op onze service pagina.

Hoe vervang ik de lege cilinder met een nieuwe cilinder?

Een instructievideo hiervan is te vinden op onze service pagina.

Waarom is het belangrijk dat het artikel in de originele verpakking geretourneerd wordt?

De verpakking is op maat gemaakt voor deze grote cilinder, en bevat een UN1013 label. Dit is de markering op het product dat het een ADR goed betreft.
Hiermee kan het product door het speciale transportbedrijf goed worden herkend en veilig worden vervoert.

Als ik een order heb geplaatst van zowel een grote CO2 cilinder en een ander product (bijvoorbeeld een filter), wanneer worden deze verzonden?

Mits op voorraad worden andere artikelen worden binnen 24u uit ons magazijn verzonden. De grote CO2 cilinder vertrekt vanuit een speciaal hiervoor ingericht magazijn. De levertijd hiervan betreft 3-4 dagen na order voor België & Luxemburg. U zult per transportopdracht een aparte bevestiging ontvangen om uw levering te kunnen volgen. 

Als ik een doos erbij besteld heb, komt deze dan wel op tijd binnen?

Bij het aangeven van een ontbrekende originele verpakking, zal deze binnen 24u uit ons magazijn in zowel Nederland als België worden geleverd. We plannen in dat uw order voor de grote cilinder 2-3 dagen later wordt geleverd. En hiermee u ook 2 dagen heeft om uw te retourneren cilinder in de doos te kunnen verpakken.

Kan de order voor een grote cilinder ook bij de buren worden afgegeven?

Orders voor het leveren en ophalen van de grote CO2 cilinder kan enkel op uw adres worden verzorgd. U dient hiervoor aanwezig te zijn.

Krijg ik tijdig bericht van de levering van de grote cilinders?

U krijgt een dag van te voren te horen een bericht van het transportbedrijf dat uw bezorgdag bekend is.
U krijgt op de ochtend van levering een bevestiging met een tijdslot van 2 uur, die tussen 08.00 - 17.00 zal plaatsvinden.

Kan ik lege / volle CO2 cilinders ook buiten opslaan?

Een CO2 cilinder dient tegen alle weersinvloeden te worden beschermd.
Opslag van een cilinder dient enkel koel en droog plaats te vinden. 

Wat is de houdbaarheid van de CO2 bij een Quooker cilinder

Elke CO2 cilinder is gemarkeerd met een houdbaarheidsdatum van 5 jaar na productiedatum.