Toepassingen

Altijd kokend water bij de hand. Dat is van vroeg in de ochtend tot vlak voor het slapengaan bijzonder handig. Want dít kunt u allemaal met een Quooker doen.

U zult er versteld van staan hoe vaak u op een dag kokend water nodig hebt. U komt uit bed, en dan? Koffie. Of thee. Een zachtgekookt eitje misschien zelfs, als u er tijd voor heeft. En heeft u kleine kinderen? Dan moet er babymelk of een papje worden gemaakt, en de flesjes daarna gesteriliseerd. Weer: kokend water.

Gedurende de dag volgen verschillende koffie- en theemomenten, maar ook huishoudelijke klusjes waar u kokend water voor gebruikt. Het schoonmaken van die aangekoekte koekenpan, bijvoorbeeld. Het ontvetten van een kandelaar. 

Tegen een uur of vier krijgt u zin in iets hartigs. Een instant soep of noodles bereiden is met een Quooker zo gebeurd. Dan is het etenstijd. Voor bijna alle gerechten die we in de keuken bereiden, heeft u kokend water nodig. Voor het koken van pasta, aardappelen en rijst. Voor het klaarmaken van uw bouillon. Maar ook voor het ontvellen van tomaten, blancheren van spinazie, wellen van rozijnen en het pocheren van vis. En wat dacht u van het voorverwarmen van de borden? En het afspoelen van de mixerstaaf?

Stel dat u al die momenten géén waterkoker hoeft te vullen met een geschatte hoeveelheid water en niet hoefde te wachten tot het water kookt. Dat scheelt ontzettend veel tijd. Tijd waarin u alvast uw groenten kunt snijden. Of een glas wijn kunt inschenken.

En dan zijn er nog de bijzondere momenten, waarop de Quooker zich onmisbaar maakt in iedere keuken. Het zaterdagse ontbijt met uw geliefde, die zo van een gepocheerd eitje houdt en een verse slow coffee, maar niet van lang wachten. De momenten waarop u uw hongerige baby stil krijgt met melk die in een paar seconden klaar is. Het kinderfeestje, waarop u vijftien kinderen blij maakt met hotdogs. Het familie-etentje, waarbij er grote pannen spaghetti bolognese doorheen gaan. Maar ook: die spaarzame avond die u helemaal voor uzelf alleen hebt, met een grote pot thee in de zetel.

Met een Quooker is het kokende water er meteen. En dat brengt een beetje rust in huis. Op dagen dat u de nieuwste recepten van Jeroen Meus uitprobeert op vrienden. Maar vooral ook op dagen die worden bepaald door werk, school, sport en clubjes. Want er is eigenlijk geen dag waarop u niet iets beters hebt te doen dan wachten tot uw water kookt.

Video's

Koken

Drankjes

Babytricks

Schoonmaken