Stage bij Quooker

Het Future Team is een losstaande afdeling binnen het bedrijf dat wordt gevormd door studenten die intensief samenwerken om Quooker succesvol te laten groeien. Het bestaat uit twee verschillende teams. Het Future Development Team voor studenten met een bedrijfskundige achtergrond en het Future Tech Team voor studenten met een technische studie.

Een werkdag van een Future Team stagiair

Kelly van Rijst (24) heeft bedrijfskunde gestudeerd en volgt nu de master supply chain management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds september 2017 maakt ze deel uit van Quookers Future Development Team, dat op dit moment uit vier studenten bestaat.

‘Val ik nu niemand lastig?’ wilde Kelly nog weleens denken, in die eerste weken van haar stage bij Quooker. Maar ze leerde al snel dat vragen stellen altijd oké is bij Quooker. En dat iedereen bereid is haar verder te helpen, als ze er even niet uitkomt. Je wordt dan ook nogal in het diepe gegooid, als je in het Future Team van Quooker terecht komt, waar je vanuit alle afdelingen vragen op je af gestuurd krijgt. ‘In principe kan iedereen binnen het bedrijf opdrachten naar ons mailen,’ legt Kelly uit.

Vorige week organiseerde Kelly een fotoshoot voor het smoelenboek van Quooker-medewerkers. Op dit moment is ze druk bezig uit te rekenen wat de fabricagekosten van een Quooker-reservoir zijn. ‘Dat is een flinke klus,’ legt ze uit, ‘omdat ik per onderdeel inzichtelijk wil krijgen hoeveelheid materialen en man-uren erin gaan zitten. Dat betekent dat ik bij veel verschillende mensen informatie moet opvragen, voor ik kan gaan rekenen.’ Voorlopig is ze dus wel even onder de pannen. En is er even niks te doen? ‘Dan kijk ik in de database of er nog nieuwe vragen zijn binnengekomen. Er is altijd wel iets om mee aan de slag te gaan.’

‘Het ene moment werk je aan een klus vanuit Research & Development, de volgende dag wordt je betrokken bij een marketingvraagstuk,’ vertelt Kelly. ‘Dat maakt een stage bij Quooker erg afwisselend en geeft veel vrijheid. In korte tijd krijg je een heel compleet beeld van hoe het bedrijf functioneert, je ontdekt waar je talent ligt en wat je leuk vindt om te doen. Een ideale stage.’