Schoonmaakinstructies

Quooker-kraan schoonmaken

U wilt er voor zorgen dat uw kraan hygiënisch gereinigd is. Elke finish vraagt om een eigen behandeling. Hoe houd u uw gekozen kraan het beste schoon?

Chroom, roestvrij staal, goud, gunmetal & koper rosé

U kunt uw Quooker-kraan in chroom, roestvrij staal of goud het beste schoonmaken door een beetje glasreiniger op een vochtige doek te spuiten (niet direct op de kraan) en de kraan hiermee af te nemen. Droog de kraan na gebruik af om kalkvlekken te voorkomen.

Messing patina

Gebruik alleen warm water en een schoonmaakdoekje om uw Quooker-kraan messing patina schoon te maken. Gebruik geen (alcoholhoudende) schoonmaakmiddelen, deze tasten de finish aan. Het drogen van de kraan na gebruik voorkomt kalkvlekken. Wil u uw kraan extra bescherming geven? Smeer hem eens per 3 tot 6 maanden in met een laagje bijenwas.

Zwart

Ook de zwarte Quooker-kraan blijft op zijn mooist als u alleen warm water en een schoonmaakdoekje gebruikt om hem schoon te maken. Droog de kraan na gebruik af om kalkvlekken te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met een koolstofverbinding zoals isopropanol, alcohol en ethanol, deze tasten de finish aan.

Let op: wij raden het ten zeerste af om bij alle Quooker-kranen gebruik te maken van andere schoonmaakmiddelen zoals antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn of schuursponsjes. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten. Tevens kunnen dit soort schoonmaakmiddelen, als ze onder de Quooker-knop komen, leiden tot verstoringen in de kraan.