Peultjes-erwtensalade

Blancheer de peultjes, erwten en sugarsnaps in slechts vijf minuten gaar. Doe ze samen met de slablaadjes, verse kruiden en eventueel wat feta in een meeneembakje. Lunchtijd? Dressing erover en klaar!

Wat heeft u nodig?

  • 2 handenvol verse doperwten
  • 400 gram peultjes en/of sugarsnaps
  • bosje munt
  • 2 citroenen
  • 4 el olijfolie
  • 2 lente-uitjes,
  • 1 zakje waterkerssla of veldsla
  • 1 bakje rucolacress of tuinkers
  • 200 g feta, verkruimeld
  • geroosterd brood, voor erbij (optioneel)

Bereidingswijze

Maak de verse doperwten, peultjes en/of sugarsnaps schoon, doe ze in een hittebestendige kom en vul die tot de rand met kokend water. Blancheer de groenten ongeveer 3 minuten, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Houd apart.

Hak voor de dressing de muntblaadjes fijn. Knijp de citroenen uit boven een kleine kom, voeg de olie toe samen met de gehakte munt en meng goed.

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Verdeel de waterkers- of veldsla over 4 kommen, gevolgd door de peultjes, sugarsnaps, doperwten en rucolacress (of tuinkers). Bestrooi de salade met de lente-ui, verkruimel de feta erover en bedruppel met wat van de citroen-muntdressing. Serveer samen met de rest van de dressing en eventueel wat geroosterd brood.