Retourproces lege CO₂-cilinders 

De CO₂-cilinders zijn eigendom van Quooker International B.V. Met het oog op duurzaamheid en kostenbesparing voor de klant zullen lege cilinders worden hergebruikt. De gebruikte lege CO₂-cilinders dienen per set van vier stuks te worden geretourneerd. Retourzendingen van 1 lege cilinder worden niet geaccepteerd of verwerkt door Quooker. U kunt uw persoonlijke retoursticker terugvinden achter het verzendlabel op het pakket. 

De CUBE filter hoeft niet geretourneerd te worden.

Opgelet; dit retourproces is enkel van toepassing op kleine CO₂-cilinders (60 l). Voor meer informatie over het retourproces van de 3 KG CO₂-cilinder, klik hier

Extra set bestellen

Bij de installatie van uw Quooker CUBE wordt er standaard één CO₂-cilinder meegeleverd. Wij raden u aan om via onze webshop direct een complete set van 4 CO₂-cilinders te bestellen, zodat u altijd voldoende voorraad hebt. Op deze manier heeft u dus altijd 5 cilinders van ons in uw bezit. Zodra u de laatste volle CO₂-cilinder in gebruik neemt, kunt u via onze webshop een nieuwe set van 4 CO₂-cilinders bestellen. 

Verbruik en kosten

Het verbruik is per persoon verschillend. Het kan dus voorkomen dat u wel een jaar doet met een set cilinders. Zodra u uw tweede online bestelling hebt geplaatst, weten wij dat wij op korte termijn een retourzending mogen verwachten van een complete set van 4 lege cilinders.

Indien lege cilinders niet per complete set van vier stuks of in beschadigde of onbruikbare vorm worden geretourneerd, zal er €40,00 in rekening worden gebracht om de kosten van de lege cilinders te compenseren.
Heeft u een extra cilinder in uw bezit door een servicebezoek of een andere reden? Meldt dan uw retourzending van 5 stuks of meer van tevoren aan per email via service@quooker.be

Stap 1: retoursticker op het pakket kleven

Met iedere bestelling van een set CO₂-cilinders wordt automatisch een retoursticker meegestuurd. U kunt de retoursticker terugvinden aan de achterkant van het verzendlabel. Kleef het label op de doos dat u retour stuurt. Een retourlabel is maar eenmalig te gebruiken per set van 4 lege cilinders. Retourstickers zijn slechts beperkt geldig, let er daarom op om de retoursticker te gebruiken van de doos van uw laatste nieuwe bestelling. 

Heeft u geen retoursticker of is het niet meer geldig? Maak zelf een retourlabel aan via deze link. Kleef dit retourlabel op uw pakket en geef het af in een DHL/Bpost pakketpunt of aan de Bpost chauffeur. 

Stap 2: pakket versturen

U kunt de verzenddoos gebruiken om de set van 4 lege cilinders kosteloos aan ons te retourneren.

Kleef uw persoonlijke retoursticker duidelijk zichtbaar op de meegeleverde doos met de set van 4 lege cilinders.
Retourzendingen waar geen retournummer en/of gegevens op worden vermeld kunnen niet worden verwerkt in ons systeem.

Indien u een klant bent uit België heeft u 2 opties om uw pakket te retourneren: 

  • U kunt uw pakket afgeven bij een DHL/Bpost pakketpunt bij u in de buurt.
  • Als u thuis bent tijdens de levering van uw nieuwe cilinders kunt u uw retourpakket meteen terug meegeven aan de Bpost chauffeur. 
    Werkwijze: neem het retourlabel uit het plastic mapje op de doos van uw nieuw pakket CO2 cilinders en kleef dit label op uw retourpakket van 4 lege CO2 cilinders. Het retourpakket met label geeft u dan meteen mee met de Bpost chauffeur.


Komt u uit Luxemburg (land)? Gelieve uw pakket te retourneren bij een pakketpunt van Post Luxemburg.

Retourneren is altijd kosteloos. Vraag altijd om een verzendbewijs en bewaar deze goed.

Stap 3: bevestiging retourzending

Zodra wij de set van 4 lege cilinders hebben ontvangen en uw retourzending correct is verwerkt, ontvangt u automatisch een e-mail met een bevestiging van uw retourzending.

Automatische herinneringen per mail

Op het moment dat u een bestelling van een set CO₂-cilinders plaatst via onze webshop, wordt er automatisch een retourzending aangemaakt in ons systeem. Bij een tweede bestelling verwachten wij binnen 30 dagen een retourzending van een set lege cilinders van de vorige bestelling. Ons systeem controleert het aantal openstaande retourzendingen met het aantal bestellingen dat een set CO₂-cilinders bevat. Als dit verschil hoger is dan 2 ontvangt u automatisch een herinnering per email. Om deze reden adviseren wij iedereen om niet onnodig een extra set op voorhand te bestellen.
Voor zakelijke klanten is er een andere regeling. Heeft u een geldige reden waarom u meerdere sets cilinders in uw bezit heeft, dan kunt u reageren op de herinnering die u per email heeft ontvangen.

Meer weten over dit proces? Stuur dan een email met uw vraag via ons contactformulier.