Filterinstructies

AC+HF filter

Geschikt voor CUBE-systemen geleverd vanaf juni 2021 en voor de Cold Water Filter

Zowel de CUBE als de Cold Water Filter zijn voorzien van een Active Carbon en Hollow Fiber filter. De Active Carbon filter zorgt voor een betere waterkwaliteit doordat het onaangename smaken en geuren vermindert. De Hollow Fiber filter zuivert het inkomende water van eventueel nog aanwezige bacteriën. Daarnaast verwijdert deze ook zanddeeltjes en zwevend stof uit het water. Deze filter dient iedere twaalf maanden vervangen te worden.

Vervangen filter - CUBE
De CUBE geeft een geluidsignaal wanneer de filter vervangen moet worden. Druk op het belletje op het display om de CUBE voor 72 uur te snoozen. Wanneer de filter is vervangen, accordeer dit op het display. De CUBE zal na 12 maanden opnieuw een geluid- en beeldsignaal geven.

Vervangingsinstructies - CUBE

Stap 1: Bestel een nieuwe filtercartridge in onze webshop.
Stap 2: Draai de filtercartridge los (tegen de klok in).
Stap 3: Draai de nieuwe filtercartridge in de houder (met de klok mee).
Stap 4: Bevestig via het display op de CUBE dat de cartridge is vervangen, de teller is gereset.

Vervangen filter – Cold Water FilterDe Cold Water Filter geeft een geluid- en lichtsignaal wanneer de filter vervangen moet worden. Als het alarm afgaat, kunt u het 7 dagen uitschakelen door op de rode knop op de Cold Water Filter te drukken, zodat u tijd hebt om een nieuwe cartridge te bestellen.
Wanneer de filter is vervangen, drukt u nogmaals op de rode knop. De Cold Water Filter zal na 12 maanden opnieuw een geluidsignaal geven.

Vervangingsinstructies – Cold Water Filter

Bekijk de vervangingsvideo hier.
Stap 1: Bestel een nieuwe filtercartridge in onze webshop.
Stap 2: Sluit de stopkraan door de rode knop met de klok mee te draaien.

Stap 3: Draai de filtercartridge los (tegen de klok in).
Stap 4: Draai de nieuwe filtercartridge in de houder (met de klok mee).
Stap 5: Bevestig dat de cartridge is vervangen door op de rode knop op de Cold Water Filter te drukken, de teller is gereset.
Stap 6: Open de stopkraan door de rode knop tegen de klok in te draaien.

CUBE HF filter

Geschikt voor CUBE-systemen geleverd tussen 2016 - juni 2021

Deze CUBE is voorzien van een Hollow Fiber filter die eventueel nog aanwezige bacteriën uit het water filtert, waardoor de waterkwaliteit verbetert. Deze filter dient iedere twaalf maanden vervangen te worden.

Vervangen filter

De CUBE geeft een geluid- en lichtsignaal wanneer de filter vervangen moet worden. Druk op de rode knipperende knop bovenop de CUBE onder de schuif om de CUBE voor 72 uur te snoozen. Nadat de filter is vervangen, druk deze knop voor zes seconden in. De CUBE zal na 12 maanden weer gaan piepen.

Vervangingsinstructies

Stap 1: Bestel een nieuw filtercartridge in onze webshop.

Stap 2: Draai de filtercartridge los (tegen de klok in).

Stap 3: Draai de nieuwe filtercartridge in de houder tot deze niet meer verder aangedraaid kan worden (met de klok mee).

Stap 4: Plaats de cartridgehouder terug in de CUBE. Druk deze stevig aan tot je een ‘klik’ hoort.

Scale Control R

De Scale Control R reduceert de waterhardheid om zo kalkophoping in het reservoir tegen te gaan. Dit verlengt de levensduur en verbetert de smaak van het water. De gebruikte cartridges dienen geretourneerd te worden aan Quooker. Vanuit kwaliteits- en veiligheidsredenen worden de cartridges opnieuw gevuld door Quooker.

Vervangen cartridge

De Scale Control R-cartridge moet regelmatig worden vervangen. Dit is afhankelijk van de hardheid en hoeveelheid gebruikte water. De Scale Control R-meter geeft een alarmsignaal als de cartridge aan vervanging toe is. Wanneer het alarm klinkt, kan het wieltje op de Scale Control R-meter worden ingedrukt om het alarm tijdelijk (72uur) uit te schakelen. Klik hier voor meer informatie.

Vervangingsinstructies

Stap 1: Bestel een nieuwe Scale Control R-cartridge via onze webshop

Stap 2: Druk het wieltje op de Scale Control R-meter om het alarm tijdelijk (72uur) uit te schakelen

Stap 3: Zet het Quooker-reservoir uit met de aan/uit schakelaar bovenop de kap. Draai de kokendwaterkraan open (druk-druk-draai) om de druk van het systeem te halen. Zet ook de koudwaterkraan open. Draai hem vervolgens weer dicht zodra het water koud is. Sluit de hoekstopkraan van het koude water.

Stap 4: Draai de cartridge los uit de kop en vervang de verzadigde cartridge door een nieuwe.

Stap 5: Open de hoekstopkraan van het koude water. Ontlucht het systeem door de kokendwaterkraan open te draaien (druk-druk-draai) en voor 20 seconden te laten lopen. Controleer op lekkages. Open nu nogmaals de kokendwaterkraan en spoel het systeem ongeveer 5 minuten door totdat het water weer helder is. Zet het reservoir aan. Wanneer het water opgewarmd is, is het Quooker-systeem klaar voor gebruik.