Rigatone Express

(in samenwerking met Loïc Van Impe)

Wat heeft u nodig?

  • 200g Rigatone
  • Zout
  • Peper
  • 100g dik gesneden spek
  • 2 trossen kerstomaatjes
  • Olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 100ml room
  • 2 handvol diepvrieserwten
  • 2 bollen mozzarella (125g/stuk)

Bereidingswijze

  • Giet 200 g rigatone in een pan en voeg een theelepel zout toe. Voeg 1 liter kokend water uit de Quooker toe. Zet op middelhoog vuur en laat 8 minuten koken.
  • Verhit een pan op hoog vuur. Snij het spek in reepjes. Kook het spek tot het mooi bruin is.
  • Voeg 2 bosjes kerstomaatjes toe en besprenkel alles met een flinke scheut olijfolie. Voeg 2 takjes rozemarijn en een teentje knoflook toe.
  • Doe de pasta in de pan en giet er een pollepel pastawater bij.
  • Voeg 100 ml room toe en roer goed om. Voeg 2 handvol diepvrieserwten toe. Laat een paar minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Werk af met een bolletje gescheurde mozzarella. Eet smakelijk!