Rigatone Express
(in samenwerking met Loïc Van Impe)
Wat heeft u nodig?
- 200g Rigatone
- Zout
- Peper
- 100g dik gesneden spek
- 2 trossen kerstomaatjes
- Olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- 100ml room
- 2 handvol diepvrieserwten
- 2 bollen mozzarella (125g/stuk)
Bereidingswijze
- Giet 200 g rigatone in een pan en voeg een theelepel zout toe. Voeg 1 liter kokend water uit de Quooker toe. Zet op middelhoog vuur en laat 8 minuten koken.
- Verhit een pan op hoog vuur. Snij het spek in reepjes. Kook het spek tot het mooi bruin is.
- Voeg 2 bosjes kerstomaatjes toe en besprenkel alles met een flinke scheut olijfolie. Voeg 2 takjes rozemarijn en een teentje knoflook toe.
- Doe de pasta in de pan en giet er een pollepel pastawater bij.
- Voeg 100 ml room toe en roer goed om. Voeg 2 handvol diepvrieserwten toe. Laat een paar minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- Werk af met een bolletje gescheurde mozzarella. Eet smakelijk!
