'

Pompelmoes rozemarijn mocktail

(in samenwerking met Els Sirejacob)

Wat heb je nodig?

1 persoon

  • sap van 1 pompelmoes
  • bruiswater
  • ijsblokjes
  • 2 el rozemarijsiroop

Rozemarijnsiroop:

  • 4 dl water
  • 250 g suiker
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kaneelstok
  • 1 steranijs

Bereidingswijze

Rozemarijnsiroop: doe water, suiker, rozemarijn, kaneelstok en steranijs in een steelpan. Breng aan de kook en laat 15 minuten inkoken op een zacht vuurtje. Haal van het vuur en laat nog eens 15 minuten trekken. Giet nu de siroop over in een flesje en zet in de koelkast. De siroop is twee weken houdbaar.

Pers de pompelmoes uit. Doe ijsblokjes in een glas. Voeg 2 el rozemarijnsiroop en het pompelmoessap aan de ijsblokjes toe en vul het glas aan met spuitwater. Werk af met een takje rozemarijn en eventueel een schijfje pompelmoes.