'

Pasta met tomaat, limoen, gehakt en walnoten

(in samenwerking met Els Sirejacob)

Wat heb je nodig?

4 personen

  • 300 g mafaldine pasta
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g gemengd gehakt
  • 1 glas rode wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • sap van 2 a 3 limoenen
  • 2 laurierbladeren
  • 1 chilipeper
  • oregano
  • 100 g walnoten
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Stoof de ui in 4 el olijfolie. Voeg het gehakt aan de ui toe en bak bruin. Doe de knoflook bij het vlees en bak nog eens 2 minuten. Blus het vlees met 1 glas rode wijn. Laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg er het laurierblad, oregano en chilipeper aan toe. Roer alles goed om. Doe nu de tomatenblokjes en puree bij het vlees. Laat de saus minstens 1u rustig pruttelen. Roer af en toe om.

Pers ondertussen de limoenen. Rooster de walnoten en hak ze grof. Kook de pasta al dente en houd 2 grote soeplepels van het kookvocht aan de kant. Doe de pasta en het kookvocht bij de saus. Werk af met het limoensap en kruid met peper en zout. Serveer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.