'

Luikse salade

(in samenwerking met Els Sirejacob)

Wat heb je nodig?

4 personen

  • 1kg krielaardappelen
  • 400 g groene boontjes
  • 4 eieren
  • 250 g gerookt spek
  • ½ bos krulpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 2 el azijn
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Schil en kook de krielaardappelen gaar in kokend gezouten water. Giet af en snijd de aardappelen middendoor. Dop de boontjes en kook gaar in kokend gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Kook de eieren 7 minuten in kokend water. Koel af onder koud stromend water. Pel de eitjes snijd ze middendoor. Bak het gerookt spek krokant in een braadpan zonder vetstof. Zet aan de kant. Spoel en hak de peterselie fijn. Maak ondertussen de vinaigrette. Meng de olie, mosterd en azijn goed onder elkaar in een mengkommetje en kruid met peper en zout.