Kip-pastasalade met tuinbonen en citroendressing

In samenwerking met Delicous magazine.

Wat heb je nodig?

lunchgerecht (4-6 personen)

  • 3 kipfilets
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 4 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 150 g kleine pasta (bijvoorbeeeld orechiette, pipe rigate of conchigli)
  • 2 citroenen
  • 5-6 el olijfolie extra vergine
  • 2 tl vloeibare honing
  • 25 g geraspte parmezaanse kaas
  • 300 g gedopte (diepvries) tuinbonen
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 100 g spinazie

Bereidingswijze

Doe de kip met 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, ¼ van de bleekselderij en een flinke snuf zout in een pan. Giet er kokend water op tot de kip net onderstaat en laat net tegen de kook aan 5 min. garen. Draai het vuur uit en laat afgedekt nog 15 min. helemaal gaar worden. Laat uitlekken en snijd in stukjes. Kook intussen in een andere pan de pasta in kokend water volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
Snijd de citroenen doormidden en rooster met het snijvlak omlaag in een droge pan tot de citroen is geblakerd. Knijp het sap uit in een kom en meng met de olijfolie, honing, versgemalen peper en zout. Spoel de pasta koud af, schep om met wat van de citroendressing en laat helemaal afkoelen.
Kook de tuinbonen in 2-3 min. in kokend water met zout net gaar. Spoel koud af en knijp ze uit de grijze velletjes. Laat helemaal afkoelen. Snijd de naaldjes van de rest van de rozemarijn klein en ris de tijm. Meng de pasta met de kruiden, kip, tuinbonen, kappertjes, bleekselderij en spinazie. Bedruppel met de rest van de dressing.