'

Verveine-abrikozen met vanille-honingyoghurt en cantuccini

In samenwerking met Delicous magazine.

Wat heb je nodig?

Ontbijt- of nagerecht (4 personen)

  • 3 zakjes verveinethee, pf 3-4 eetl. gedroogde verveine
  • 120 gr. suiker
  • 225 gr. grote halfgedroogde abrikozen
  • 250 gr. dikke Griekse yoghurt
  • rasp van 1 (bio)sinaasappel
  • zaadjes van een half vanillestokje of een halve theelepel vanille-extract
  • 2 eetl. honing (of meer/minder naar smaak)
  • 4-8 cantuccini (Italiaanse koekjes)
  • blaadjes van 2 takjes munt

Bereidingswijze

Vul de theepot met 500 ml. kokend water. Doe de verveine(thee) erbij en laat ong. 20 minuten trekken. Verwijder de zakjes of de losse verveine.

Doe de thee in een pan samen met de suiker en abrikozen en zet op het vuur. Laat afgedekt op laag vuur 20 minuten heel zachtjes koken of tot de abrikozen zacht zijn. 

Verdeel de abrikozen over 4 bakjes of bordjes en laat afkoelen. Kook de thee in ong. 6 minuten verder in tot een dunne siroop. 

Meng intussen de yoghurt met de sinaasappelrasp, vanille en honing. Geef de youghurt en een koekje bij de abrikozen en versier met munt.