'

Pulled chicken cocktail van Chickslovefood

De klassieke garnalencocktail kennen we allemaal, maar wil jij voor een keer net even wat anders op tafel zetten? Chickslovefood laat zien hoe je met een Quooker in no time een feestelijke pulled chicken cocktail met zelfgemaakte cocktailsaus maakt.

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

  • 65 milliliter slagroom
  • snuf cayennepeper
  • snuf zout
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel whisky
  • 1 citroen
  • 4 handen/bladeren ijsbergsla
  • 300 g kipfilet
  • 1 takje peterselie

Bereidingswijze

Doe de kip in een pannetje met kokend water en laat 20 minuten koken totdat de kip wit en gaar is.

Klop de slagroom op met wat zout en cayennepeper. Klop totdat de slagroom half stijf is. Meng de mayonaise, ketchup, whisky en een eetlepel citroensap er doorheen. Zet in de koelkast tot je de saus gaat gebruiken.

Giet de kip af en plaats het in een beslag kom. Maal de kip met een mixer fijn tot pulled chicken. Hiervoor hoef je slechts een aantal seconden te mixen. Verwarm wat olie in een koekenpan. Bak de kip met wat peper en zout.

Snijd de sla in dunne reepjes en verdeel over de glazen. Verdeel daarna de kip over de sla. Schep de saus over de kip (ongeveer 2 eetlepels). En maak af met een schijfje citroen en wat peterselie.