Penne met spruitjes en chorizo
Spruitjes kun je op zoveel verschillende manieren serveren. Wij doen ze deze keer door de pasta met wat chorizo en geroosterde amandelen!
Wat heb je nodig?
4 personen
• 200 g spruitjes, schoongemaakt
• 4 kleine chorizo-worstjes, in blokjes
• 4 teentjes knoflook, fijngesneden
• 350 g penne
• 1 handvol bladpeterselie,
fijngesneden
• rasp van 1 citroen
• 40 g amandelen, geroosterd
• parmezaanse kaas, voor erbij

Bereidingswijze
Spoel de spruitjes schoon en blancheer ze in een pan met kokend water. Laat 3 minuten blancheren en giet de spruiten af. Laat ze even afkoelen en snijd ze in kwarten.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de chorizo toe. Voeg na 1 minuut de knoflook toe en bak nog een minuut. Voeg daarna de spruitjes toe. Bak nog 1 à 2 minuten mee.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg het met de peterselie en citroenrasp toe aan het chorizospruitenmengsel. Verdeel over vier borden met de amandelen en kaas.