Over Quooker

Quooker is goed op weg om de wereld te veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over heel de wereld.

Quooker is een familiebedrijf, gebouwd op enthousiasme en ondernemerschap. De trots op Henri Peteri, vader van Quooker-directeuren Walter en Niels Peteri en uitvinder van de kokendwaterkraan, is er nog altijd voelbaar.

De Quooker was de allereerste kokendwaterkraan ter wereld. Uitvindingen als het hoogvacuümgeisoleerde reservoir, de alles-in-één kranen Quooker Fusion en Flex en de serie zwarte kokendwaterkranen zorgden voor een revolutie in de keuken. Het innoveren ‘rondom de spoelbak’ gaat bij ons nog elke dag door.

Duurzaamheid

Met een kokendwaterkraan van Quooker haalt u een duurzaam product in huis. En niet alleen het product zelf is duurzaam, Quooker streeft op alle terreinen duurzaamheid na. Met aandacht voor mens en milieu.

Zowel op ons kantoor in België, als ons hoofdkantoor en onze fabriek in Nederland dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. Het bedrijfspand is in 2016 nieuw gebouwd en bedekt met 900 zonnepanelen, die volledig in de energiebehoeften van het pand voorzien. Op onze Return & Recovery-afdeling recyclen we oude producten en verwerken we onze afvalstromen op een duurzame manier, zo leven we de wetgeving WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment) na. 

Geschiedenis

Van een briljant idee naar internationaal succes. Het ondernemersverhaal van Henri Peteri en zijn zonen Niels en Walter leest als een jongensboek.

Werken bij Quooker

Met veel passie werken we aan een gezamenlijke ambitie: zoveel mogelijk (particuliere) keukens op een slimme en verantwoorde manier van kokend water voorzien. Kom ons team versterken bij Quooker!