'

Hoe onderhoud ik een Quooker-systeem?

Een Quooker-systeem heeft geen preventief onderhoud nodig. Op het moment dat de waterstraal minder krachtig wordt, duidt dit op kalkaanslag. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden omtrent onderhoud.

Kraanzeefje ontkalken

Op het moment dat de waterstraal minder sterk wordt kan dat eenvoudig opgelost worden door het kraanzeefje (de perlator) van de Quooker-kraan te ontkalken. De stappen zijn als volgt: draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los, leg enkel het zeefje een uurtje in schoonmaakazijn, spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn plek. Op het moment dat de Quooker-kraan, nadat het kraanzeefje is schoongemaakt, nog steeds geen optimale waterstraal geeft adviseren wij om een onderhoudsbeurt uit te voeren. 

Quooker-kraan schoonmaken

Elke finish vraagt om een eigen behandeling. Hoe houdt u uw gekozen kraan het beste schoon?

Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen (bijv. antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn) en schuursponsjes raden wij ten zeerste af. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten. 

Kalkaanslag in het reservoir

Wij geven graag advies op maat. Zorg ervoor dat u het serienummer van uw Quooker-reservoir bij de hand heeft. Via uw Mijn Quooker-account kunt u snel en gemakkelijk een serviceverzoek indienen. Zorg ervoor dat al uw Quooker-producten correct geregistreerd zijn zodat onze serviceafdeling inzage heeft in de juiste informatie. Via onze webshop kunt u de juiste onderhoudsset voor uw Quooker-systeem bestellen. Dit kunt u zelf uitvoeren of indien gewenst via onze serviceafdeling een afspraak met een monteur inplannen middels een serviceverzoek in uw account.


Quooker Swap

Als u buiten de garantietermijn een Quooker-reservoir wilt vervangen of onderhouden bieden we de Swap-service. Het is een duurzame oplossing die heel eenvoudig werkt. Wij sturen u een gereviseerd reservoir toe tegen een gereduceerd tarief. Dit reservoir wisselt u voor het oude reservoir dat u retour stuurt aan Quooker. Het Swap-reservoir voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als een regulier reservoir.

Kosten service-sets

Via onze webshop bestelt u snel en gemakkelijk de juiste onderhoudsset op basis van het serienummer van uw reservoir.

Snel antwoord op uw vraag? Maak dan gebruik van onze Zelfservice.

Onderhoudsset binnenwerk voor PRO3-reservoirs

€ 130 incl. verzendkosten

Onderhoudsset binnenwerk voor COMBI(+)-reservoirs 

€ 160 incl. verzendkosten

Kosten voor Quooker-diensten

De hieronder genoemde prijzen zijn opgebouwd uit voorrijkosten, arbeidskosten en het gebruik van klein materiaal.

Een onderhoudsbeurt kunt u vaak zelf snel en gemakkelijk uitvoeren. Via onze webshop kunt u direct de juiste onderhoudsset bestellen. Hulp nodig om het juiste product te kiezen? Maak dan gebruik van onze Zelfservice.

Heeft u liever contact met onze serviceafdeling of wenst u een een afspraak met een monteur in te plannen? Dien dan een serviceverzoek in via uw Mijn Quooker-account.

Onderhoud Pro3€ 220
Onderhoud Combi(+)€ 250