'

Hoe onderhoud ik een Quooker?

Een Quooker is niet moeilijk te onderhouden. Hier lees je meer over het onderhoud aan een Quooker-apparaat.

Quooker-kraan schoonmaken

Elke finish vraagt om een eigen behandeling. Hoe houd je jouw gekozen kraan het beste schoon?

Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen (bijv. antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn) en schuursponsjes raden wij ten zeerste af. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten. 

Kraanzeefje ontkalken

Het kraanzeefje van de kraan (de perlator) heeft ook onderhoud nodig. Het is aangewezen om dit af en toe te ontkalken. Hoe vaak, hangt af van de waterhardheid bij jou in de buurt. Reken op gemiddeld twee keer per jaar. Het is heel eenvoudig: draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los, leg enkel het zeefje een uurtje in schoonmaakazijn, spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn plek.

Onderhoudsbeurt reservoir

Daarnaast adviseren we je om gemiddeld eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren op het reservoir. Wij adviseren het gehele binnenwerk te vervangen. De benodigde onderhoudsset (incl. handleiding) kan je bestellen op onze serviceshop en het binnenwerk zelf vervangen, of je kunt ook tegen een meerprijs een Quooker-monteur laten komen om het onderhoud uit te voeren. Onze tarieven vind je hieronder op deze pagina.

Wij adviseren je graag op maat, hiervoor hebben wij het serienummer van je Quooker nodig. Je kunt een aanvraag doen door het service contactformulier in te vullen. Binnen 2-3 werkdagen nemen we contact met je op.

Quooker Swap

Als je buiten de garantietermijn een Quooker-reservoir wilt vervangen of onderhouden bieden we de Swap-service. Het is een duurzame oplossing die heel eenvoudig werkt. Wij sturen je een gereviseerd reservoir toe tegen een gereduceerd tarief. Dit reservoir wissel je voor het oude reservoir dat je retour stuurt aan Quooker. Het Swap-reservoir voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als een regulier reservoir.

Kosten service-sets

Onderhoudsset binnenwerk voor PRO3-reservoirs

€ 100 incl. verzendkosten

Onderhoudsset binnenwerk voor COMBI(+)-reservoirs 

€ 125 incl. verzendkosten

Aan de hand van het serienummer van je reservoir (te vinden op de zijkant) kunnen onze servicemedewerkers je helpen met het bestellen van de juiste set. 

Je kunt een service-set ook gemakkelijk zelf online bestellen via onze serviceshop. Op basis van het serienummer van jouw reservoir selecteren wij de juiste onderhoudsset.

Kosten voor Quooker-diensten

De hieronder genoemde prijzen zijn voor een standaard onderhoud of plaatsing en zijn opgebouwd uit voorrijkosten, arbeidskosten en het gebruik van klein materiaal. Voor andere service issues, graag even contact opnemen met onze servicedienst via het service contactformulier voor een prijsopgave op maat. Alle prijzen zijn incl. BTW.

Onderhoud Pro3€ 185
Onderhoud Combi(+)€ 210