Hoe onderhoud ik een Quooker?

Een Quooker is niet moeilijk te onderhouden. In de meeste gevallen volstaat het om eens in de vijf jaar het HiTAC®-filter te vervangen. Hier lees je meer over het onderhoud aan een Quooker-apparaat.

Quooker-kraan schoonmaken

Elke finish vraagt om een eigen behandeling. Hoe houd je jouw gekozen kraan het beste schoon?

Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen (bijv. antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn) en schuursponsjes raden wij ten zeerste af. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten. 

Kraanzeefje ontkalken

Het kraanzeefje van de kraan (de perlator) heeft ook onderhoud nodig. Het is aangewezen om dit af en toe te ontkalken. Hoe vaak, hangt af van de waterhardheid bij jou in de buurt. Reken op gemiddeld twee keer per jaar. Het is heel eenvoudig: draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los, leg enkel het zeefje een uurtje in schoonmaakazijn, spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn plek.

Onderhoudsbeurt reservoir

Daarnaast adviseren we je om gemiddeld eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren op het reservoir. Het is altijd verstandig om eerst even met ons te bellen om de situatie te bespreken. Zo kunnen we ook steeds de juiste onderdelen opsturen. Misschien heb je het complete onderhoudsset nodig, maar wellicht volstaat het ook om enkel je HiTAC®-filter te vervangen. 

Wij adviseren je graag op maat, hiervoor hebben wij het serienummer van je Quooker nodig. Alle benodigdheden voor je Quooker onderhoud, kun je bij ons bestellen. Het onderhoudswerk kun je zelf uitvoeren, maar ook tegen een meerprijs door een Quooker-monteur laten doen. Onze tarieven vind je hieronder op deze pagina. Je kunt een aanvraag doen door het service contactformulier in te vullen. Binnen 2-3 werkdagen nemen we contact met je op.

Kosten service-sets

Onderhoudsset filter voor PRO3, COMBI en COMBI+-reservoirs gekocht na 2014

(Het serienummer begint met VCF, CCF, CPF, VCW, CCW of CPW)

€ 30 excl. € 8.47 verzendkosten

Onderhoudsset binnenwerk voor PRO3-reservoirs

€ 100 incl. verzendkosten

Onderhoudsset binnenwerk voor COMBI(+)-reservoirs 

€ 125 incl. verzendkosten

Aan de hand van het serienummer van je reservoir (te vinden op de zijkant) kunnen onze servicemedewerkers je helpen met het bestellen van de juiste set. 

Je kunt een onderhoudsset bestellen door ons service contactformulier in te vullen.

Kosten voor Quooker-diensten

De hieronder genoemde prijzen zijn voor een standaard onderhoud of plaatsing en zijn opgebouwd uit voorrijkosten, arbeidskosten en het gebruik van klein materiaal. Voor andere service issues, graag even contact opnemen met onze servicedienst via het service contactformulier voor een prijsopgave op maat. Alle prijzen zijn incl. BTW.

Onderhoud Pro3€ 185
Onderhoud Combi(+)€ 210
Plaatsing kraan + Pro3€ 175
Plaatsing kraan + Pro3 + CUBE€ 250
Plaatsing kraan + Combi(+)€ 200
Plaatsing kraan + Combi(+) + CUBE€ 275
Plaatsing CUBE op reeds geïnstalleerd systeem€ 160