Hoe onderhoud ik een Quooker?

Een Quooker is niet moeilijk te onderhouden. In de meeste gevallen kun je volstaan met het eens in de vijf jaar vervangen van het HiTAC®-filter. Hier lees je meer over onderhoud aan een Quooker-apparaat.

Kraanzeefje ontkalken

Een Quooker-apparaat is niet moeilijk te onderhouden. Kwestie van af en toe het kraanzeefje (de perlator) van je Quooker-kraan ontkalken. Hoe vaak, hangt af van de waterhardheid bij jou in de buurt. Reken op gemiddeld twee keer per jaar. Het is heel eenvoudig: draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los, leg enkel het zeefje een uurtje in schoonmaakazijn, spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn plek.

Onderhoudsbeurt

Daarnaast adviseren we je om eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren. Als je slim bent, bel je ons eerst even om de situatie te bespreken. Misschien heb je het complete onderhoudspakket nodig, maar wellicht kun je ook volstaan met het vervangen van je HiTAC®-filter. 

Wij adviseren je graag op maat, hiervoor hebben wij het serienummer van je Quooker nodig. Alle benodigdheden voor je Quooker onderhoud, kun je bij ons bestellen. Het onderhoudswerk kun je zelf uitvoeren (90% van de Quooker-gebruikers kiest daarvoor), maar ook tegen een meerprijs door een Quooker-monteur laten doen. Je kunt een aanvraag doen door het servicecontactformulier in te vullen. Binnen 2-3 werkdagen nemen we contact met je op.

Kosten service-sets

Service-set voor PRO3, COMBI en COMBI+-reservoirs gekocht na 2014

(Het serienummer begint met VCF, CCF, CPF, VCW, CCW of CPW)

€30

Service-set voor PRO3-reservoirs gekocht vóór 2014

(Het serienummer begint met VC of VCE)

€100

Service-set voor COMBI(+)-reservoirs die gekocht zijn vóór 2014

(Het serienummer begint met CC, CP, CCE of CPE)

€125

Je kunt een service-set bestellen door ons servicecontactformulier in te vullen. 

Kosten voor Quooker-diensten

De hieronder genoemde prijzen zijn opgebouwd uit voorrijkosten, arbeidskosten en het gebruik van klein materiaal.

Monteur op locatie  €85
Montagekosten per systeem €200
Gat boren in het aanrechtblad €175