Maak uw leven met jonge kinderen makkelijker

Een kokendwaterkraan van Quooker is een uitkomst voor jonge ouders. U kunt er gemakkelijk flessen en spenen mee uitkoken, in een handomdraai een groentehapje bereiden en een kopje thee maken met een tevreden baby op de arm.

Veiliger dan een waterkoker

Misschien vraagt u zich af of kokend water en kinderen wel samengaan. Elk jaar gebeuren er duizenden ongelukken met heet water en waterkokers, en vaak zijn daar kinderen bij betrokken. Maar een Quooker is veiliger dan u denkt. Om te beginnen heeft deze geen snoer waar kinderen aan kunnen trekken. Ook kan hij niet omvallen, want hij zit muurvast op het aanrecht bevestigd. Bovendien heeft de Quooker een kinderbeveiliging en wordt hij - in tegenstelling tot waterkokers - niet warm tijdens gebruik, dankzij de geïsoleerde kraan. Mocht er toch een kinderhandje naar de straal grijpen, dan is het water uiteraard heet. Maar anders dan bij een omvallende ketel met kokend water, waarbij u zich onmiddellijk brandt, is het kokende water van de Quooker vermengd met lucht. Daardoor zal uw kind zijn of haar hand altijd bijtijds terugtrekken. Meer over de veiligheid leest u hier.

Flessen en spenen steriliseren

De flessen en spenen moeten voor het eerste gebruik uitgekookt worden, acht minuten voor de flessen en vijf minuten voor de spenen. Na het eerste gebruik is het het veiligst de flessen en spenen een keer per dag uit te koken. De flessen drie minuten en de spenen een minuut. Uitkoken kan in een pannetje met koud water, dat u aan de kook brengt. Met een Quooker gaat het echter een stuk sneller: u laat kokend water in uw pannetje stromen, voegt de spenen en flessen toe en zet het pannetje op het fornuis. Als de kooktijd verstreken is, giet u het water af en laat u de flessen en spenen uitlekken en afkoelen op een schone theedoek, waarna ze kunnen worden opgeborgen, bij voorkeur in de koelkast. Het dagelijks uitkoken geldt voor de eerste 3 maanden, daarna heeft uw kind voldoende weerstand en is het voldoende de flessen en spenen na iedere voeding alleen af te wassen. 

Snel flesvoeding klaarmaken

Geeft u flesvoeding? Dan dient u gekookt water te gebruiken dat niet warmer dan 37 graden mag zijn, anders gaan vitamines en mineralen verloren. Bovendien moet u de voeding telkens vers bereiden. Dat kost heel wat tijd. Met een Quooker kunt u gekookt water maximaal 24 uur in de koelkast bewaren. Daaraan voegt u kokend water uit uw Quooker toe, om tot precies de goede temperatuur te komen.

Groentehapje klaarmaken

Was en snijd de groente(n) die u wilt gebruiken en schenk er kokend water over. Kook de groente(n) daarna op het fornuis. Binnen vijf tot tien minuten is het groentehapje klaar. Als alternatief voor een fruithapje uit een potje: koop diepvriesfruit, doe het in een pan, voeg er kokend water uit de Quooker aan toe. Laat een paar minuten koken en pureer het. Wat u over hebt, verdeelt u in kleine porties die u invriest - voor als u eens weinig tijd hebt. Dit kunt u met kokend water au-bain marie opwarmen.

Tijd voor uzelf

Als jonge ouder heeft u altijd tijd te kort. Een Quooker geeft u vele malen per dag, zomaar een beetje tijd cadeau. Tijdens het koken, tijdens het bereiden en uitkoken van flesjes, maar ook op die momenten dat de kleintjes slapen en u binnen een wip een potje thee voor uzelf gemaakt hebt.

Dé tip voor jonge ouders

Bij kinderdagverblijf Dikkedeur in Rotterdam maken ze al jaren gebruik van een kokendwaterkraan van Quooker. Dat een Quooker een stuk veiliger is dan een waterkoker, daarvan is kinderdagverblijf-manager Esther van Dalen overtuigd. Ze vindt het dé tip voor jonge ouders.

Babytricks

Als jonge ouder hebt u wel iets beters te doen dan wachten tot uw water kookt. Ontdek hoe de Quooker vele malen per dag u zomaar een beetje tijd cadeau geeft.