Een liter voor een liter

Bij ons komt warm, koud en zelfs kokend gewoon uit de kraan. Op sommige plekken ter wereld is dat wel anders, daarom doneert Quooker voor iedere Quooker COMBI(+) die verkocht wordt, 4200 liter schoon drinkwater aan het goede doel.

In 2016 startte Quooker op Wereldwaterdag de ‘liter voor een liter’-campagne. Voor iedere liter water die bespaard werd door een in dat jaar verkocht COMBI(+)-reservoir, werd een liter aan een kwetsbare gemeenschap in Ethiopië gedoneerd. Het doel - 100 miljoen liter schoon drinkwater voor de mensen in Garamba Bata – is inmiddels behaald. Maar de waterproblematiek is fors, wat ons heeft doen besluiten door te gaan met de samenwerking met Made Blue.

Quooker doneert een liter voor een liter

Amref pakt het probleem aan door de samenwerking tussen de gemeenschappen in de wijken, lokale overheden, kleine bedrijfjes en financiers te versterken.
Made Blue en Quooker helpen hen daarbij. Met een Quooker COMBI(+)-reservoir bespaart een gezin van vier personen dagelijks meer dan tien liter water. Op jaarbasis is dat 4200 liter. Daarom gaat per verkocht COMBI(+)-reservoir 4200 liter water naar Amref.

Help mee

Koop jij een Quooker met een COMBI(+)-reservoir, dan doneren wij namens jou 4.200 liter water aan dit project.

Schoon water, een zaak voor iedereen

Dat is de slogan van het vijfjarig gezondheidsprogramma in Ethiopië, waarmee Made Blue en Amref Flying Doctors 140.000 mensen in sloppenwijken en arme wijken een betere toekomst willen geven.
In deze wijken is een groot gebrek aan schoon drinkwater, rioleringssystemen en vuilnisophaaldiensten. Dat zorgt voor onhygiënische situaties, waar de bewoners ziek van worden. Vooral kinderen zijn vaak slachtoffer.
Ziektes, veroorzaakt door vervuild water zijn zelfs de grootste doodsoorzaak van kinderen onder de vijf jaar. De lokale overheid heeft niet genoeg middelen om de problemen op te lossen en dus is hulp van buiten hard nodig. 

Een mooie samenwerking

Made Blue is een organisatie die het drinkwaterverbruik – of juist de waterbesparing – van aangesloten merken en organisaties in Nederland spiegelt met het duurzaam beschikbaar maken van drinkwater in ontwikkelingslanden. Een liter voor een liter, dat is het idee. Quooker heeft zich hierbij aangesloten om inzicht te krijgen in onze ‘watervoetafdruk’ en bij te dragen aan beschikbaarheid van drinkwater elders in de wereld.

Want hoewel we bij Quooker kokend water uit de kraan bijna normaal zijn gaan vinden, zijn we ons ervan bewust dat er nog steeds bijna 1 miljard mensen geen permanente toegang tot schoon drinkwater hebben.