Knolselderijpuree

Deze simpele knolselderijpuree met paddenstoelen is een heerlijk bijgerecht. Combineer ’m bijvoorbeeld met boterzacht runderstoofvlees en een portie knapperige groenten.

Wat heb je nodig?

4 personen

  • 1 knolselderij
  • 1 flinke handvol verse tijm
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie, om in te bakken
  • 1 klontje boter
  • 200 g gebakken paddenstoelen, voor erbij
  • parmezaanse kaas, voor erbij

Bereidingswijze

Verwijder het groen en de schil van de knolselderij en snijd de knol in blokjes van ongeveer 1 cm. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Pel de knoflook en hak hem fijn. Zet een steelpan met dikke bodem op middelhoog tot hoog vuur, voeg een scheut olijfolie toe en doe de blokjes knolselderij erin. Voeg de blaadjes tijm en gehakte knoflook toe plus wat zout en peper naar smaak. Roer om de blokjes knolselderij met de smaakmakers te bedekken en bak ze 5 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.

Draai het vuur lager en voeg 3-4 eetlepels kokend water toe. Doe het deksel op de pan en kook de knolselderij in 25 minuten gaar – voeg kokend water toe als de selderij droog kookt. Draai het vuur uit als de groente gaar is en stamp de blokjes knolselderij tot een grove puree – of doe ze in een blender voor een zijdezachte puree. Breng op smaak met zout en peper en roer de boter erdoor. Verdeel de gebakken paddenstoelen erover, bestrooi met wat geraspte parmezaanse kaas en serveer de knolselderijpuree meteen.