Besparen, een hot topic

Ook op zoek naar manieren om energie te besparen? De oplossing kan in een klein hoekje zitten. Namelijk in uw keukenkast. Met een Quooker-reservoir, kunt u energie en water besparen. Dat voelt u ook in uw portemonee.

Wie denkt aan een kokendwaterkraan denkt waarschijnlijk dat dit gewoon een gemaksproduct is. Uiteraard maakt dit het leven gemakkelijker, maar een Quooker is véél meer dan dat. Een Quooker in de keuken is vooral zuinig en helpt om energie, water en plastic te besparen. Wat Quooker zo uniek maakt is de gepatenteerde hoogvacuümisolatie, die ervoor zorgt dat er amper warmte uit het reservoir kan ontsnappen. Zo hebben de reservoirs een stand-by verbruik van slechts 10 Watt, dit is vergelijkbaar met een Wifi-router.

Verbruik minder water

Ook kunt u met een Quooker elke dag water besparen. Doordat u nooit méér dan de gewenste hoeveelheid kokend water tapt, gaat er geen druppel verloren. Dat is bij een waterkoker anders. Vaak kookt u veel meer water dan nodig. Of u vergeet het water in uw waterkoker, waarna u het later opnieuw aan de kook moet brengen. Zonde van de energie!

Verspil geen warm water

Met het COMBI(+)-reservoir, dat gewaardeerd is met energielabel A, bent u helemaal verantwoord bezig. Dit reservoir levert niet alleen kokend, maar ook warm water. Dat betekent dat u  het water nooit meer hoeft te laten stromen, tot u warm water heeft. Het is er gewoon meteen.

Tip: Als u met behulp van uw Quooker een paar kruiken vult, kunt u de verwarming op de slaapkamers uit laten!

Doe de bespaarcheck

Wilt u weten hoeveel water, energie en plastic u kunt besparen, en wat dit betekent voor uw portemonnee? Doe dan de Bespaarcheck. Binnen een minuut ziet u wat uw huishouden verbruikt en met een Quooker-systeem kunt uitsparen.

Schaf plastic waterflessen af

Wilt u naast warm, koud en kokend, ook gekoeld, gefilterd (bruis)water uit uw Quooker halen? Rust hem dan uit met een Quooker CUBE. Ook dat is een verantwoorde, duurzame keuze. Met een CUBE hoeft u namelijk geen plastic flessen meer te kopen, die u vervolgens zou moeten koelen in de koelkast. In plaats daarvan maakt u gebruik van een zeer zuinig gekoeldwaterreservoir onder in uw keukenkast en herbruikbare CO2-cilinders. Het door de gootsteen spoelen van oud bruiswater, waar de prik uit is, behoort tot het verleden!

Kies voor een duurzaam product

Ook belangrijk: het bedrijf Quooker streeft op alle terreinen duurzaamheid na. Zo is ons pand in Ridderkerk bedekt met 900 zonnepanelen, die volledig in de energiebehoeften van het pand voorzien. Op onze Return & Recovery-afdeling recyclen we oude producten en verwerken we onze afvalstromen op een duurzame manier, om de wetgeving WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment) na te leven.

Kortom: een kokendwaterkraan van Quooker is in alle opzichten een verantwoorde aanschaf.