Groentesoep met croutons
Soms heb je van die dagen dat je laat thuiskomt, een drukke avond voor de boeg hebt en niet weet waar je de tijd vandaan moet halen om nog iets lekkers en gezonds te koken. Tegelijkertijd zijn dat juíst de momenten waarop je behoefte hebt aan iets lekkers en gezonds. Maak in dat geval deze supersnelle groentesoep. Met slechts een paar ingrediënten zet je in 20 minuten een heerlijk maaltje op tafel.
Wat heb je nodig?
- klontje boter
- 250 g uien, in ringen gesneden
- 250 g aardappels
- 750 g wortels, pastinaken, selderij, rapen of een mix van alles
- 2 kippenbouillonblokjes
- croutons en fijngesneden bieslook, voor erbij
Bereidingswijze
Verhit de boter met een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de uien glazig op middelhoog vuur.Spoel ondertussen de groente en aardappels schoon, dep droog met een schone theedoek en schil ze. Snijd de groenten en aardappels in kleine blokjes en voeg toe aan de uien. Bak 5 à 10 minuten mee en roer geregeld.
Doe voor de bouillon 1 liter water in een pan en voeg de bouillonblokjes toe en meng goed. Voeg de bouillon voorzichtig toe aan het aardappelgroenten-mengsel. Kook het geheel 15 minuten op laag vuur en roer af en toe. Pureer de soep met de staafmixer tot een gewenste dikte. Voeg eventueel wat extra kokend water toe om hem wat dunner te maken. Serveer met de croutons en bieslook.
