Een bijzonder zuinig idee

Wat klinkt als pure luxe – altijd kokend water bij de hand – blijkt ook nog een bijzonder zuinig idee. De Quooker-boiler blijkt de meest duurzame investering voor in de keuken en wordt gewaardeerd met energielabel A.

Vanaf september 2015 is een Europese regeling van kracht voor keukenboilers. In de categorie kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken, zijn de Quooker COMBI en de Quooker COMBI+ de hoogst scorende keukenboilers met kokendwaterfunctie, en hebben daarom energielabel A gekregen.

Energielabel A voor Quooker-boilers

De Quooker COMBI(+)-reservoirs staan in het keukenkastje en leveren niet alleen kokend water van 100°C maar ook warm water van 40 tot 60°C. Het zijn de eerste ‘boilers’ ter wereld met hoog-vacuümisolatie en daardoor de zuinigste warmwatervoorziening voor je keuken!

De Quooker COMBI wordt alleen op de koudwaterleiding aangesloten. Door het koude water te mengen met kokend water kan hij direct 15 liter warm water van 60°C leveren.

De Quooker COMBI+ is aangesloten op de koud- én de warmwaterleiding. Net als de ‘gewone’ COMBI rekent hij af met het lange wachten op warm water en de verspilling van drinkwater. Zodra de warmwaterleiding warm water levert, stopt de toevoer van kokend water en neemt de gewone warmwatervoorziening de warmwatertoevoer weer over. Op deze manier levert de COMBI+ naast kokend water ook onbeperkt warm water.

Het PRO3-reservoir levert alleen kokend water. De EU heeft geen energielabel richtlijn opgesteld voor kokendwaterreservoirs. Het reservoir is echter net zo zuinig.

Veelgestelde vragen