Dubbele chocolade-hazelnoot brownies

Brownies, wie kan deze lekkernij weerstaan? Direct kokend water uit de kraan van Quooker komt in dit recept perfect van pas bij het au bain-marie smelten van de chocolade.

Wat heb je nodig?

Voor 16 grote of 32 kleine stuks

  • 250 g roomboter, in blokjes
  • 300 g bruine basterdsuiker
  • 225 g pure chocolade, 200 g in grove stukjes, 25 g fijngehakt
  • 4 eieren
  • 60 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 g cacaopoeder
  • 50 g witte chocolade
  • 50 g hazelnoten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een groot bakblik met opstaande rand (30 x 20 cm) met bakpapier ‒ vouw bakpapier dat over de rand valt om.

Vul een pan voor twee derde met kokend water uit de Quooker en zet op middelhoog vuur. Plaats er een hittebestendige kom op (zorg dat de onderkant het water net niet raakt) en smelt hierin de boter, suiker en de grove stukjes pure chocolade. Laat het mengsel iets afkoelen en klop dan geleidelijk de eieren erdoor.

Meng de bloem met het bakpoeder en de cacao in een kom ‒ zet hem op een snijplank, zodat de opstuivende cacao die over de rand vliegt erop terecht komt. Meng dan het choco-eiermengsel erdoor.

Doe het beslag in het bakblik. Hak de witte chocolade en de noten op de snijplank en strooi ze samen met de pure chocolade over de brownie. Zet de brownie in de oven en bak hem 25 minuten, tot-ie in het midden een beetje omhoog komt.

Laat hem iets afkoelen en snijd in stukjes.