CUBE

Met de Quooker CUBE haalt u naast warm, koud en kokend water, ook gekoeld en gefilterd plat en bruisend water uit de Quooker-kraan. Zo geniet u in een handomdraai van een glas fris water of maakt u de lekkerste limonades en cocktails.

De CUBE brengt nóg meer plezier in de keuken. Het bespaart u tijd en ruimte en maakt het gebruik van plastic flessen overbodig.

De Quooker CUBE is een gekoeldwaterreservoir en komt onderin uw keukenkastje naast het kokendwaterreservoir. Er hangt een Hollow Fiber en Active Carbon filter aan de CUBE dat het water zuivert waardoor nog aanwezige bacteriën uit het water gefilterd worden en de smaak en geur van het water verbetert.

Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee u wel 60 liter koud bruiswater uit uw Quooker-kraan kunt tappen.

Hoe werkt een Quooker met CUBE?

Om bruisend water te krijgen, drukt en draait u één keer aan de gekartelde druk-draai bedieningsknop van de Quooker-kraan. De lichtring die bij kokend water rood wordt, knippert nu blauw: er komt bruiswater aan. Houdt u de draaiknop iets langer vast, en draait u dan, komt er gefilterd gekoeld water uit de kraan.* Kokend water tappen, terwijl u bruisend water bedoelde, is dus niet mogelijk.

* Bij de Quooker Front wijkt deze handeling af. De kartelknop klikt u zonder drukken eenmaal tegen de klok in voor gefilterd, gekoeld plat water en klikt u tweemaal voor gefilterd, gekoeld bruiswater. 

Het hele jaar door koel gefilterd (bruisend) water

De CUBE bestelt u samen met één van de Quooker-kranen en -reservoirs. Standaard leveren we één CO2-cilinder mee voor bruisend water. Als de waterstraal zwakker wordt en er minder koolzuur in het water zit, is de cilinder aan vervanging toe. U bestelt eenvoudig een set van vier nieuwe via onze webshop. De oude vier cilinders stuurt u kosteloos retour aan Quooker via DHL. De filter in de CUBE gaat ongeveer een jaar mee. Het reservoir geeft een geluidsignaal wanneer de filter vervangen moet worden en het display op de CUBE toont dit ook aan.

Geniet van bruisend water en bespaar

Wie veel mineraalwater drinkt, is met een Quooker die bruisend water geeft, een stuk goedkoper uit, dan met waterflessen uit de winkel. Reken maar mee. De kosten voor vier CO2-cilinders, die u nodig heeft om bruisend water uit uw Quooker te kunnen tappen, zijn €60. Samen zijn ze goed voor 240 liter bruisend water. Dat is €0,25 per liter. Het gefilterde water kost €0,05 per liter. Stel dat jullie thuis acht liter bruisend en vier liter gefilterd water per week drinken en een liter mineraalwater € 0,55 kost. Dan bespaart u meer dan €200 per jaar. Daarnaast is de CUBE goed voor het milieu. Het gebruik van plastic flessen is verleden tijd.

Blijf zuinig met energie

Wie zich afvraagt of een CUBE veel energie verbruikt, kunnen we geruststellen. Of u drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeldwaterreservoir, maakt niets uit. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 5W stand by-verlies is de CUBE van Quooker ook nog eens zuinig. Daar hoeft de koelkastdeur niet meer voor open te staan.

CUBE specificaties

Reservoir hoogte500 mm
Reservoir breedte223 mm, 153 mm excl. CO₂-cilinder
Reservoir diepte340 mm, 270 mm excl. CO₂-cilinder
Afkoeltijd30 min
Spanning220 - 240 V
Vermogen100 W
Stand-by verbruik5 W
Capaciteit gefilterd gekoeld water2,4 liter/min
Capaciteit gefilterd bruisend water2 liter/min
Waterfilter Active Carbon + Hollow Fiber filter
Compatibel metQuooker systemen vanaf 2018. Reservoirs waarvan het serienummer de letter 'W' bevat of begint met de letter 'R' zijn compatibel met de CUBE.

Doe de bespaarcheck

Wist u dat u met de Quooker CUBE ook geld en plastic kan besparen, in vergelijking met flessenwater? U kan zelf ontdekken hoeveel! 

Heeft u liever gefilterd water op leidingtemperatuur?

Ontdek dan zeker onze Cold Water Filter! De Cold Water Filter is ontworpen om snel te kunnen overschakelen van kraanwater naar gefilterd water. Het water, dat uit de koud waterleiding komt, gaat door een actief-koolstof en hollow fiber filter dat ervoor zorgt dat het water beter smaakt en ruikt alsook wordt gezuiverd. Zo tapt u naast 100°C kokend water ook gefilterd water uit de Quooker-kraan.

Welke kraan past bij mij?

Kies voor het gemak van een 3-in-1 kraan of een losse kokendwaterkraan, die u in hoogte kunt verstellen.

Vind een dealer

Een Quooker kunt u kopen bij één van onze geselecteerde dealers. Vind een verkooppunt van Quooker bij u in de buurt.