'

CUBE

Met de Quooker CUBE haalt u naast warm, koud en kokend water, ook gekoeld en gefilterd (bruisend) water uit de Quooker-kraan. Zo geniet u in een handomdraai van een glas fris water of maakt u de lekkerste limonades en cocktails

De CUBE brengt nóg meer plezier in de keuken. Het bespaart u tijd en ruimte en maakt het gebruik van plastic flessen overbodig.

De Quooker CUBE is een gekoeldwaterreservoir en komt onderin uw keukenkastje naast het kokendwaterreservoir. Er zit een Hollow Fiber en Active Carbon filter in de CUBE dat het water zuivert waardoor nog aanwezige bacteriën uit het water gefilterd worden en de smaak en geur van het water verbetert.

Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee u wel 60 liter koud bruiswater uit uw Quooker-kraan kunt tappen.

Hoe werkt een Quooker met CUBE?

Om bruisend water te krijgen, drukt en draait u één keer aan de gekartelde druk-draai bedieningsknop van de Quooker-kraan. De lichtring die bij kokend water rood wordt, knippert nu blauw: er komt bruiswater aan. Houdt u de draaiknop iets langer vast, en draait u dan, komt er gefilterd gekoeld water uit de kraan.* Kokend water tappen, terwijl u bruisend water bedoelde, is dus niet mogelijk.

* Bij de Quooker Front wijkt deze handeling af. De kartelknop klikt u zonder drukken eenmaal tegen de klok in voor gefilterd gekoeld water en klikt u tweemaal voor gefilterd, gekoeld bruiswater. 

Het hele jaar door koel gefilterd (bruisend) water

De CUBE bestelt u samen met één van de Quooker-kranen en -reservoirs. Standaard leveren we één CO2-cilinder mee voor bruisend water. Als de waterstraal zwakker wordt en er minder koolzuur in het water zit, is de cilinder aan vervanging toe. U bestelt eenvoudig een set van vier nieuwe via onze webshop. De oude vier cilinders stuurt u kosteloos retour aan Quooker via DHL. De filter in de CUBE gaat ongeveer een jaar mee. Het reservoir geeft een geluidsignaal wanneer de filter vervangen moet worden en het display op de CUBE toont dit ook aan.

Geniet van bruisend water en bespaar

Wie veel mineraalwater drinkt, is met een Quooker die bruisend water geeft, een stuk goedkoper uit, dan met waterflessen uit de winkel. Reken maar mee. De kosten voor vier CO2-cilinders, die u nodig heeft om bruisend water uit uw Quooker te kunnen tappen, zijn €60. Samen zijn ze goed voor 240 liter bruisend water. Dat is €0,25 per liter. Het gefilterde water kost €0,03 per liter. Stel dat jullie thuis acht liter bruisend en vier liter gefilterd water per week drinken en een liter mineraalwater € 0,50 kost. Dan bespaart u meer dan €200 per jaar. Daarnaast is de CUBE goed voor het milieu. Het gebruik van plastic flessen is verleden tijd.

Blijf zuinig met energie

Wie zich afvraagt of een CUBE veel energie verbruikt, kunnen we geruststellen. Of u drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeldwaterreservoir, maakt niets uit. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 5W stand by-verlies is de CUBE van Quooker ook nog eens zuinig. Daar hoeft de koelkastdeur niet meer voor open te staan.

CUBE specificaties

Spanning220-240V 
Vermogen100W
Compatibelmet Quooker-systemen vanaf 2018
Capaciteit gekoeld water2,4 liter/min
Capaciteit bruisend water2 liter/min
Afkoeltijd30 min
Stand-by verbruik5W
Reservoir hoogte500 mm
Reservoir breedte223 mm, 153 mm exclusief CO2-cilinder
Reservoir diepte340 mm, 270 mm exclusief CO2-cilinder
WaterfilterHollow Fiber + Active Carbon filter

Welke kraan past bij mij?

Kies voor het gemak van een 3-in-1 kraan of een losse kokendwaterkraan, die u in hoogte kunt verstellen.

Vind een dealer

Een Quooker kunt u kopen bij één van onze geselecteerde dealers. Vind een verkooppunt van Quooker bij u in de buurt.