COMBI en COMBI+

Wat is een COMBI of COMBI+-reservoir?

De Quooker COMBI en COMBI+ levert niet alleen 100°C kokend water, maar ook warm mengwater. De reservoirs mengen koud kraanwater met 100°C kokend water uit het Quooker-reservoir en genereren zo warm mengwater, zonder wachttijd.

De COMBI of COMBI+ kunnen dus ook een keukenboiler vervangen. U bespaart hiermee energie (vaak de helft van een keukenboiler). Daarnaast is het COMBI of COMBI+ reservoir compacter dan een keukenboiler en heeft meer capaciteit.

Indien uw klant geen warmwateraansluiting heeft, wordt gekozen voor het COMBI-reservoir. Het vervangt de standaard keukenboiler. Indien uw klant een warmwateraansluiting heeft maar lang moet wachten op zijn warm mengwater, raden wij aan om voor het COMBI+ reservoir te kiezen. Het wordt aangesloten op de bestaande warmwaterleiding en levert warm mengwater zonder te wachten.

De nieuwe generatie reservoirs COMBI en COMBI+

De nieuwe serie COMBI en COMBI+-reservoirs is nu verkrijgbaar in de beproefde balgtechnologie. De balgtechnologie wordt sinds 2015 gebruikt in de PRO3-reservoirs en biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van installatietijd en ruimtevereisten. Als water wordt verwarmd, zet het uit. Het onderste deel is flexibel zodat de overdruk intern kan worden geregeld en zonder het gebruik van de externe inlaatcombinatie met een aansluiting op de sifon.

Het vernieuwde COMBI en COMBI+-reservoir kan beide met de CUBE gecombineerd worden en zijn vanaf week 20 (16 mei) beschikbaar.

De voordelen

De balgtechnologie biedt verschillende voordelen:

  • Installatie is snel en eenvoudig
  • De reservoirs nemen minder ruimte in beslag
  • Er is geen aansluiting op een sifon
  • De inlaatcombinatie is niet langer vereist
  • De reservoirs zijn gemakkelijker te onderhouden en flexibeler te plaatsen

Installatievideo's

Bekijk hieronder twee installatievideo's.