5 tips om uw bestaande keuken een volledig nieuwe look te geven

We spenderen allemaal een groot deel van onze tijd in de keuken. Het is dan ook enkel maar logisch dat we hier af en toe ook eens vernieuwing willen zien. Dit hoeft niet te betekenen dat we meteen een nieuwe keuken moeten aanschaffen of grote renovatiewerken moeten doorvoeren. Met onderstaande tips krijgt uw keuken snel en gemakkelijk een upgrade.

1. Vervang uw werkblad

Ga meteen voor een grote impact en vervang uw werkblad. Dit geeft uw keuken een volledig nieuwe look. U kunt dit zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt. Zo kunt u kiezen voor een mooie natuursteen of marmer, om zo echt de natuur in huis te halen. Aan de andere kant, is kunststof ook een zeer goede optie. Dit is gemakkelijk te onderhouden en bestaat in vele kleuren, patronen en texturen.

2. Keukenkasten in een ander kleurtje

Uw keukenkasten en ladefronten springen meteen in het oog als u naar uw keuken kijkt. Een leuke manier om uw keuken op te frissen is deze vervangen of simpelweg verven. U kunt kiezen voor een lichte kleur om ze gewoon op te frissen, voor een donkere kleur te gaan voor meer diepgang of het geheel juist heel kleurrijk te maken met een uw favoriete kleurtje. 

3. Nieuwe handgrepen

Het klinkt als een zeer kleine verandering, maar kiezen voor nieuwe handgrepen heeft een groot effect. Aan de ene kant kan dit nodig zijn voor uw gebruiksgemak, als uw huidige grepen snel vuil of simpelweg onhandig zijn. Aan de andere kant kunnen deze ook aangepast worden om beter te matchen met andere keukenelementen. Het kan een leuk effect geven om bijvoorbeeld te kiezen voor grepen in de kleur van uw kraan of een ander centraal keukentoestel. Zo kunt u uw keuken een meer vintage look geven, of juist strak en modern. 

4. Gekleurde toestellen en accessoires

Tegenwoordig bestaan uw favoriete keukenapparaten in allerlei verschillende kleuren. Denk maar aan een rode koffiemachine, een blauwe keukenrobot of een groene blender. De mogelijkheden zijn onbeperkt. U kunt elk toestel in dezelfde kleur kiezen of gaan voor een mix van kleuren. Naast uw keukentoestellen kunt u ook accessoires kiezen die een kleurrijk element in de keuken brengen, zoals een gekleurde messenblok of snijplank.

5. Een nieuwe, multifunctionele keukenkraan

Ook keukenkranen vindt u tegenwoordig in allerlei kleuren. Denk aan matzwart, voor een tijdloze en toch moderne uitstraling. Of goud voor een stijlvolle, chique blikvanger in de keuken. Andere mooie opties zijn messing patina, gunmetal of koper rosé, met elks hun eigen pluspunten. En als u dan toch de kraan wilt vervangen, waarom niet ineens kiezen voor één die uw dagdagelijkse leven veel gemakkelijker maakt. Met een Quooker kraan, heeft u altijd kokend water in een handomdraai. Indien gewenst zelfs ook gekoeld en gefilterd plat en bruisend water. Zo kan die waterkoker van uw aanrecht verdwijnen en hoeft u nooit meer flessen water te stockeren. Daarmee bespaart u ook nog eens water en energie. Bestel ‘m meteen, de installatie is tijdelijk gratis!