'

Bespaar water en energie

Gemak in de keuken is dé reden om een Quooker te kopen. Maar een Quooker is ook nog eens een heel verantwoorde aanschaf. U kunt er namelijk water en energie mee besparen. Op deze pagina leest u hoe dat zit. 

Doe de bespaarcheck

Wilt u weten hoeveel water en energie u kunt besparen en wat dit betekent voor uw portemonnee? Doe dan de Bespaarcheck. Binnen een minuut ziet u wat uw huishouden verbruikt en met een Quooker kunt uitsparen.

Doe de check

Hoe bespaart een Quooker energie?

Een Quooker bewaart water in een reservoir, dat u in het keukenkastje plaatst. Dit reservoir heeft maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. 

Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, toch gebruikt u met een Quooker minder energie dan met een waterkoker, wanneer u meerdere keren per dag water kookt. 

Lees meer

Hoe bespaart een Quooker water?

In veel keukens wordt onnodig water verspild. Kleine beetjes, bijvoorbeeld als u twee keer zoveel water kookt als u gebruikt.

Maar ook grote hoeveelheden, bijvoorbeeld als u de kraan eerst een tijdje laat lopen voor er warm water uitkomt. Met een Quooker gebeurt dat niet meer en kunt u vele liters besparen! 

Nog meer voordelen

Een Quooker is in alle opzichten een verantwoorde aanschaf. Een Quooker bespaart water en energie, maar er zijn meer voordelen. Zo hoeft u met een CUBE geen plastic flessen water meer te kopen, en zijn alle kranen voorzien van een kindveilige bedieningsknop.

Zo werd al 6.593.000 liter* gebotteld bruiswater bespaard dankzij Quooker sinds de introductie van de Quooker CUBE in België 4 jaar geleden.
*cijfer van 12/2022

Ontdek alle voordelen

Welke kraan past bij mij?

Kies voor het gemak van een 3-in-1 kraan of een losse kokendwaterkraan, die u in hoogte kunt verstellen.

Vind een dealer

Een Quooker kunt u kopen bij één van onze geselecteerde dealers. Vind een verkooppunt van Quooker bij u in de buurt.