Bespaar water en energie

Gemak in de keuken is dé reden om een Quooker te kopen. Maar een Quooker is ook nog eens een heel verantwoorde aanschaf. U kunt er namelijk water en energie mee besparen. Op deze pagina leest u hoe dat zit. 

Doe de bespaarcheck

Wilt u weten hoeveel water en energie u kunt besparen en wat dit betekent voor uw portemonnee? Doe dan de Bespaarcheck. Binnen een minuut ziet u wat uw huishouden verbruikt en met een Quooker kunt uitsparen.

Doe de check

Hoe bespaart een Quooker water?

In veel keukens wordt onnodig water verspild. Kleine beetjes, bijvoorbeeld als u twee keer zoveel water kookt als u gebruikt.

Maar ook grote hoeveelheden, bijvoorbeeld als u de kraan eerst een tijdje laat lopen voor er warm water uitkomt. Met een Quooker gebeurt dat niet meer en kunt u vele liters besparen! 

Lees meer

Hoe bespaart een Quooker energie?

Een Quooker bewaart water in een reservoir, dat u in het keukenkastje plaatst. Dit reservoir heeft maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. 

Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, toch gebruikt u met een Quooker minder energie dan met een waterkoker, wanneer u meerdere keren per dag water kookt. 

Lees meer

Nog meer voordelen

Een Quooker is in alle opzichten een verantwoorde aanschaf. Een Quooker bespaart water en energie, maar er zijn meer voordelen. Zo hoeft u met een CUBE geen plastic flessen water meer te kopen, en zijn alle kranen voorzien van een kindveilige bedieningsknop.

Zo werd al 10.746.480 liter* gebotteld bruiswater bespaard dankzij Quooker sinds de introductie van de Quooker CUBE in België in 2018.
*cijfer van 12/2023

Ontdek alle voordelen

Welke kraan past bij mij?

Kies voor het gemak van een 3-in-1 kraan of een losse kokendwaterkraan, die u in hoogte kunt verstellen.

Vind een dealer

Een Quooker kunt u kopen bij één van onze geselecteerde dealers. Vind een verkooppunt van Quooker bij u in de buurt.